wijkbudget oproep oktober 2024

289 dagen resterend

Wat maakt onze gemeente aangenamer om te wonen, werken en ontspannen? Heb jij ideeën om onze gemeente nog aantrekkelijker te maken?

Laat hier vóór 1 oktober jouw idee of plan achter.

Met dit project wil het gemeentebestuur subsidies toekennen aan bewonersgroepen of wijkverenigingen die een project willen uitvoeren dat de sociale samenhang binnen hun wijk bevordert. Want sterke buurten en wijken vormen de basis van gelukkige inwoners.

Waar moet je idee aan voldoen?

De initiatieven moeten een blijvende impact hebben op de buurt of aandacht hebben voor het klimaat en milieu. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van een samentuin, de inrichting van een speelplein of het plaatsen van een picknickbank uit duurzaam materiaal.

Per project wordt een maximum van 10.000 euro vastgelegd. Ook kleinere projecten komen in aanmerking.

Het is daarnaast een voorwaarde dat de buurt jouw idee steunt. Dus laat bewoners in je buurt zeker jouw idee liken of laat ze het idee van een reactie voorzien. Voor de volledige voorwaarden kan je het gemeenteraadsbesluit lezen in bijlage.

Kom vooral regelmatig terug op dit inspraakplatform: om andere ideeën te bekijken of te becommentariëren, maar ook om te kijken welke ideeën ons bestuur meeneemt naar een volgende fase of uiteindelijk gaat uitvoeren.

Deadline gemist? Geen probleem. Per jaar worden enkele projecten gekozen, telkens vóór 1 mei en vóór 1 oktober. Hou zeker dit platform in de gaten!

4 ideeën
63 meningen
24 reacties
wijkbudget oproep oktober 2024

Tijdslijn

1

Geef jouw ideeën

17 apr. 2024 - 01 okt. 2024

Waar moet je idee aan voldoen?

De initiatieven moeten een blijvende impact hebben op de buurt of aandacht hebben voor het klimaat en milieu. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van een samentuin of de inrichting van een speelplein. Je idee moet ook door minstens 10 mensen uit minstens 5 verschillende straten worden ondersteund (dit kanje achteraf nog toevoegen).

Hoe geef je een idee?

  • Zoek op de kaart waar je een verandering wil zien.
  • Als je op een bepaalde locatie in de kaart klikt, krijg je de melding 'Plaats een idee'.
  • Klik op de knop en vul het formulier in.
  • Klik nadien op de knop 'Dien in'.

Kom vooral regelmatig terug op dit platform: om andere ideeën te bekijken, maar ook om te zien welke ideeën de gemeente uiteindelijk van plan is om te bespreken of uit te voeren.

2

We analyseren jouw ideeën

02 okt. 2024 - 01 nov. 2024

Bedankt voor jouw input! Wij gaan je ideeën nu bekijken en analyseren. Zodra we weten welke ideeën we gaan uitvoeren, houden we je op de hoogte via dit platform en onze gemeentelijke informatiekanalen. Als we nog extra vragen of verduidelijking nodig hebben, verneem je dit ook via dit platform. We plaatsen dan een 'officiële update' onder het idee en daar krijg je een bericht van.

3

Stemfase

02 nov. 2024 - 01 dec. 2024
4

Realisatie van de geselecteerde ideeën

02 dec. 2024 - 31 mrt. 2025
Hedwig  Claessens
Hedwig Claessens
17 apr.
Onze wijk nóg aantrekkelijker

Onze wijk zou er nóg aantrekkelijker uitzien zonder de plastieken kakzakjes die overal achterblijven. Een vuilbakje in elke straat zou de buurt (ėn de…

Voorgesteld
F
Francis Joris
21 apr.
Zitbanken

In en rond Halle Bos

Voorgesteld
L
Luc Schul
22 apr.
Fietsvaardigheid verbeteren van onze jonge fietsers.

Elk schooljaar worden er in de lagere scholen van onze gemeente de fietsvaardigheden en de stuurvaardigheden van onze jonge fietsers getest. Telken…

Voorgesteld
Bart Bogaerts
Bart Bogaerts
23 apr.
PDM-korg

Heb je het ook soms dat je in de ochtend naar je werk rijdt en onderweg door een straat komt waar een nachtstorm alle PDM-zakkem een nieuwe locatie he…

Voorgesteld
arrow_upward