zitbanken in kaart

203 dagen resterend

Ondanks het grote aantal zitbanken in onze gemeente, krijgen we regelmatig de vraag om extra zitbanken te plaatsen. Op elke hoek van de straat een bank zetten, is echter geen oplossing. Een werkgroep van gemeentepersoneel en bestuur stak daarom de koppen bij elkaar en stelden zich de vraag wat er mis is met de zitbanken die nu al in onze gemeente aanwezig zijn.

Om een goed zicht te krijgen op de situatie maakten we een inventaris op van alle zitbanken. Dit geeft ons al een goed beeld over de blinde vlekken (plaatsen waar geen zitbanken staan). Nu moeten we nagaan wat er op dit moment al goed zit en wat er absoluut beter kan.

denk mee

En daar hebben we jouw hulp voor nodig. Hierbij vinden jullie het huidige zitbankenplan. We zijn benieuwd naar jouw mening over onze Zoerselse banken op openbaar domein. Staat de bank daar goed? Kan ze een onderhoudsbeurt gebruiken? En waar zou een bijkomende zitbank een meerwaarde zijn voor een babbeltje of om even uit te blazen? Deze bevraging loopt tot en met 30 juni.

Vervolgens gaan we aan de slag met de voorstellen en inbreng, om dan vanaf midden september opnieuw beroep te doen op jou. Eens de bestaande situatie is geëvalueerd en waar nodig verbeterd, maken we een selectie van mogelijke nieuwe locaties waarop je opnieuw kan stemmen. Die bevraging loopt van 15 september tot en met 15 december.

Zo willen we zowel in de woonzone als daarbuiten voldoende zitbanken hebben, maar ze ook op de juiste plek zetten én juist geörienteerd. Zo krijg je nog meer kans om buiten te komen en te genieten van onze mooie gemeente.

40 deelnemers
zitbanken in kaart

Tijdslijn

1

geef je mening over het huidige bankenplan

19 apr. 2024 - 30 jun. 2024

Hierbij vind je het huidige zitbankenplan in onze gemeente. Geef jouw mening over een zitbank die je regelmatig gebruikt, waar je voorbijkomt of die je toevallig gespot hebt. Staat de bank goed? Is de bank overbodig? Of heeft de bank een onderhoud nodig? Laat het ons weten.

2

wij beoordelen jouw voorstellen

01 jul. 2024 - 15 sep. 2024

Bedankt voor jouw input! Wij bekijken je bezorgdheden en positieve punten en bekijken waar er verbeteringen mogelijk zijn.

3

bepaal mee waar er extra banken komen

15 sep. 2024 - 15 dec. 2024

Op welke plekken wil jij graag een nieuwe bank zien? Stem op onze voorstellen.

Enquête door gemeente & ocmw Zoersel

Enquête: Zit ons bankenplan goed?

We plaatsten alle 200 zitbanken in onze gemeente op een plan. Jij bepaalt mee of dit plan 'goed zit'.

Klik op de kaart op één of meerdere banken (gele pins) en geef je mening over deze banken. Staat de bank hier goed? Kan ze een onderhoudsbeurt gebruiken? En waar zou een bijkomende zitbank een meerwaarde zijn voor een babbeltje of om even uit te blazen? Laat het ons weten!

Startdatum 19 april 2024
Einddatum 30 juni 2024

Niet zeker van je buurt? Bekijk de kaart.

2 vragen

1. Welke banken in onze gemeente zijn een meerwaarde, overbodig of wat kan er beter? * verplicht

Op de kaart vind je alle banken in onze gemeente (gele pins). 1. Activeer één van de gekleurde knoppen (groen, paars of rood). 2. Klik op de kaart op een gele pin om een bank te beoordelen. Je kan onderaan ook zoeken op adres. 3. Geef optioneel extra toelichting en klik op oké. In totaal kan je je mening geven op maximum 10 banken. 4. Scroll naar beneden en klik op ‘Verzenden’.

Activeer een knop en geef een locatie aan

Duid de banken in jouw buurt aan waarvan je vindt dat ze een meerwaarde zijn.

Je kan 10 plekken aanduiden

Optioneel: Geef eventueel extra toelichting of suggesties

Duid de banken in jouw buurt aan waarvan je vindt dat ze anders georiënteerd moeten staan of een onderhoud nodig hebben.

Je kan 10 plekken aanduiden

Geef aan wat er moet veranderen aan deze bank (onderhoud, andere oriëntatie ...)

Duid de banken in jouw buurt aan waarvan je vindt dat ze overbodig zijn.

Je kan 10 plekken aanduiden

Optioneel: geef eventueel extra toelichting

2. Waar zou een bijkomende zitbank een meerwaarde zijn?

Wees zo concreet mogelijk bij het opgeven van een locatie. Bijvoorbeeld: op de hoek van de Brakenberg met Halle-Dorp, in de Salphensebaan ter hoogte van huisnummer 1, ...

Klaar met invullen?
arrow_upward