Wat is de mooiste monumentale boom in Zoersel?

104 dagen resterend

Een grote, oude boom absorbeert veel meer CO2 dan een jong

exemplaar. Die CO2 zet de boom vervolgens om in glucose zodat hij beter kan groeien. Daarbovenop is zijn kruin een enorme paraplu die ons in de zomer beschermt tegen de hitte. In de herfst vormen die bladeren dan weer een humuslaag die goed is voor onze bodem en insecten.

Maar zo’n oude, statige boom is ook gewoon mooi. Dus willen we weten waar die prachtexemplaren in Zoersel staan. Zo kunnen we ze inventariseren om ze in de toekomst beter te beschermen. Daarvoor rekenen we op jouw hulp.

statige stam op de kaart

Heb jij een favoriete boom in onze gemeente? Zet deze dan officieel op de kaart. Of bezorg je favoriet aan onze dienst milieu. Jouw boom komt in aanmerking als hij minstens een omtrek van één meter heeft en er een merkwaardig element aanwezig is (grillige vorm, een mooi verhaal ...). Bomen op privédomein (zichtbaar vanaf de straatkant) tellen ook mee. In het najaar kan je stemmen op de mooiste exemplaren. De bomen met de meeste stemmen krijgen een symbolische erkenning en worden geëerd met een fietsroute.

1 idee
7 meningen
15 reacties
6 deelnemers
Wat is de mooiste monumentale boom in Zoersel?

Tijdslijn

1

Zet je favoriete boom op de kaart

21 jun. 2024 - 31 aug. 2024

In deze fase willen we zoveel mogelijk informatie verzamelen. Dit helpt ons om onze monumentale bomen te inventariseren en beter te beschermen naar de toekomst toe.

2

We inventariseren alle inbreng.

01 sep. 2024 - 30 sep. 2024

Alle bomen die jullie op de kaart zetten, worden geïnventariseerd. Vanaf 1 oktober kan jij stemmen op de mooiste bomen. De 10 bomen met de meeste stemmen worden symbolisch erkend en worden geëerd met een fietsroute.

3

Stem op jouw top 10!

01 okt. 2024 - 31 okt. 2024

Wat zijn volgens jou de mooiste bomen in onze gemeente? Geef de bomen dan een like. De 10 bomen met de meeste likes krijgen een symbolische erkenning en worden geëerd met een unieke fietsroute.

Eikenboom

Dikke eikenboom met veel vertakkingen.

kinderen kruipen er dikwijls in om spelen.

staat in parkje lotelinglaan aan zaal elite

2 rode beuken op eind kaseiweg Ten Otter in tuin van Ten Otter 26

Twee ongeveer 100jarige bomen

Tamme Kastanje speelplaats oude meisjesschool Halle

Rond de oude tamme Kastanjeboom op de speelplaats van de oude meisjesschool te Halle werd veel gespeeld. Het is een mooie herinnering aan alle meisje…

170 jarige beuk met 3,80 m omtrek.

Deze beuk is monumentaal en staat al meer dan 170 jaar op de oostkant van de hoeve. Hij geeft schaduw en geeft eten vaan vogels en eekhoorns. Erfgo…

Lowieke zijn boom

De grote zomereik aan het mooiste en rustigste plekje van Zoersel, aan het bankje op het Emmapadje. Bovendien ook het lievelingsplekje van ons Lowieke…

kastanjeboom speelplaats oude school lindedreef

iedereen die school gevolgd heeft in de lindedreef vanaf 1910(?) kent die boom

Monumentale eik Joostenshof

Ik denk dat deze eik misschien één van de oudste en in mijn ogen één van de mooiste is in heel Zoersel. Hij is niet alleen heel hoog en breed maar zi…

arrow_upward