wijkbudget oproep april 2024

302 dagen resterend

Wat maakt onze gemeente aangenamer om te wonen, werken en ontspannen? Hebt u ideeën om onze gemeente nog aantrekkelijker te maken?

Laat hier voor 1 april uw idee of plan achter.

Met dit project wil het gemeentebestuur subsidies toekennen aan

bewonersgroepen of wijkverenigingen die een project willen uitvoeren dat de sociale samenhang binnen hun wijk bevordert. Want sterke buurten en wijken vormen de basis van gelukkige inwoners.

Waar moet uw idee aan voldoen?

De initiatieven moeten een blijvende impact hebben op de buurt of

aandacht hebben voor het klimaat en milieu. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van een samentuin, de inrichting van een speelplein of het plaatsen van een picknickbank uit duurzaam materiaal.

Per project wordt een maximum van 10.000 euro vastgelegd. Ook

kleinere projecten komen in aanmerking.

Het is daarnaast een voorwaarde dat de buurt uw idee steunt. Dus

laat bewoners in uw buurt zeker uw idee liken of laat ze het idee van een reactie voorzien. Voor de volledige voorwaarden kan je het gemeenteraadsbesluit lezen in bijlage.

Kom vooral regelmatig terug op dit inspraakplatform: om andere

ideeën te bekijken of te becommentariëren, maar ook om te kijken welke ideeën ons bestuur meeneemt naar een volgende fase of uiteindelijk gaat uitvoeren.

Deadline gemist? Geen probleem. Per jaar worden enkele projecten gekozen, telkens vóór 1 april en vóór 1 oktober. Hou zeker dit platform in de gaten!

1 idee
4 meningen
4 reacties
wijkbudget oproep april 2024

Tijdslijn

1

Geef uw ideeën

01 okt. 2023 - 01 apr. 2024

Waar moet uw idee aan voldoen?

De initiatieven moeten een blijvende impact hebben op de buurt of aandacht hebben voor het klimaat en milieu. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van een samentuin, de inrichting van een speelplein of het plaatsen van een picknickbank uit duurzaam materiaal. Uw idee moet ook door minstens 10 mensen uit minstens 5 verschillende straten worden ondersteund (dit kan u achteraf nog toevoegen).

Hoe geeft u een idee?

  • Zoek op de kaart waar u een verandering wilt zien.
  • Als u op een bepaalde locatie in de kaart klikt, krijgt u de melding 'Plaats een idee'.
  • Klik op de knop en vul het formulier in.
  • Klik nadien op de knop 'Dien in'.

Kom vooral regelmatig terug op dit platform: om andere ideeën te bekijken, maar ook om te zien welke ideeën de gemeente uiteindelijk van plan is om te bespreken of uit te voeren.

2

We analyseren uw ideeën

02 apr. 2024 - 01 mei 2024

Bedankt voor uw input! Wij gaan uw ideeën nu bekijken en analyseren. Zodra we weten welke ideeën we gaan uitvoeren, houden we u op de hoogte via dit platform en onze gemeentelijke informatiekanalen. Als we nog extra vragen of verduidelijking nodig hebben, verneemt u dit ook via dit platform. We plaatsen dan een 'officiële update' onder het idee en daar krijgt u een bericht van.

3

Stemfase

02 mei 2024 - 01 jun. 2024
4

Realisatie van de geselecteerde ideeën

02 jun. 2024 - 30 sep. 2024

Enkele zitbanken in de straten van de Risschot.

Er wordt veel gewandeld in onze buurt. Sommige buurtbewoners zijn wat ouder zodat het erg nuttig is om enkele rustpunten te voorzien zodat iedereen ka…

arrow_upward